Accueil " Creëer gemakkelijk een moderne woonkamer

Creëer gemakkelijk een moderne woonkamer

par admin
0,5 minute lire
Creëer gemakkelijk een moderne woonkamer

Een strak ingerichte woonkamer met veel rechte lijnen en rustige kleuren. Een moderne woonkamer voelt gezellig en comfortabel aan. Dit komt doordat alles strak is en er sprake is van veel contrast. Je zult veel kleuren als zwart, wit en grijs zien. Deze kleuren worden vaak niet gezien als kleuren. Om het warmer aan te laten voelen, vul je het aan met kleuren als bruin. Dit kan zowel aan de hand van objecten, maar je kunt ook een paar lijnen bruin verven op jouw muur of jouw gehele muur bruin verven.

Straks zul je jouw woonkamer willen omtoveren en gelukkig weet je aan het eind van dit artikel weet jij hoe je jouw woonkamer kan omtoveren in een moderne woonkamer. 

Kenmerken van een moderne woonkamer

Net werden al een paar kenmerken besproken van een moderne woonkamer, maar er zijn er nog veel meer. Zo’n woonkamer wordt vaak als elegant gezien met veel rechte randen en lijnen. Daardoor ontstaat er functionele uitstraling.

Naast een functionele uitstraling kan er ook een industriële uitstraling ontstaat. Dit komt doordat je dan gebruik maakt van staal, beton en dergelijke dingen. Textiel zul je er niet snel zien, behalve voor gordijnen, die dan weer een functie hebben.

Daarnaast zul je de woonkamer als een open ruimte ervaren, zul je veel designmeubelen en inbouwkasten zien met een simpele vloer. Dit alles zal zorgen voor een ontspannen gevoel. 

Het inrichten van een moderne woonkamer

Een woonkamer inrichten kan best moeilijk zijn. Je wil immers een mooi geheel creëren en niet iets creëren wat totaal niet bij elkaar past. Gelukkig is het inrichten van een moderne woonkamer erg gemakkelijk. Je wilt uitgaan van een minimalistisch ontwerp, zowel bij het toevoegen van eventuele decoraties als bij het plaatsen van al jouw meubels. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met jouw vloeroppervlakte. Je wilt namelijk dat mensen jouw vloer kunnen zien. Door teveel meubels, kasten en dergelijke dingen sla je de plank mis en zul je geen moderne woonkamer hebben, wat wel de bedoeling is. 

Zo min mogelijk decoraties

Minimalisme staat erom bekend dat je weinig tot geen spullen hebt. Dat is dan ook gelijk de sleutel tot succes bij het creëren van een moderne woonkamer. Je wil daarom dus ook zo min mogelijk decoraties hebben in jouw woonkamer. Je wilt alleen het noodzakelijke plaatsen in jouw woonkamer en dat eventueel aanvullen met een paar decoraties. Denk aan een paar planten en foto’s van je vrienden en/of familie. Op die manier is je woonkamer namelijk leeg, maar voelt het nog wel warm en gezellig aan dankzij de foto’s en planten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw woonkamer kaal en liefdeloos aanvoelt. Anders is jouw woonkamer geen liefdevolle en fijne plek meer. 

De juiste verlichting voor jouw woonkamer 

Verlichting kan ook bijdragen aan jouw moderne woonkamer. Zo kun je ervoor kiezen om jouw verlichting uitbundig te doen en laag te laten hangen, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw verlichting in jouw plafond te laten bouwen. Hierdoor hangt er niks boven jouw eettafel, maar wordt jouw woonkamer toch goed genoeg verlicht. Er bestaan heel veel verschillende soorten lampen die jij kan plaatsen in jouw woonkamer. Zo heb je lampen in een speciale vorm, maar ook hele simpele lampen die je in een showroom ziet hangen. Het is uiteindelijk maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat, maar meestal zul je in een moderne woonkamer bijna geen hangende lampen zien.

Wel of geen patronen op de muur?

Wanneer je graag een moderne woonkamer wil hebben, is het ook belangrijk dat je jouw muur goed versiert. Structuurverf zorgt ervoor dat jouw muur niet kaal aanvoelt en het is vaak prettig om naar te kijken. Echter wil je voor een egale muur gaan. Daarnaast wil je ook absoluut geen patroon hebben op jouw muur. Dat haalt namelijk het hele effect weg van een moderne woonkamer. Ga voor simpele kleuren, zoals bruin, wit of lichtgrijs. Dit zal perfect bijdragen aan de moderne uitstraling van jouw woonkamer. Verder wil je ook uitkijken met schaduwen. Je wilt niks voor jouw muur plaatsen wat voor schaduw zal gaan zorgen.

Wat voor een vloer?

Tot slot wil je ook nog rekening houden met welke vloer je gaat aanschaffen. Als je jouw woonkamer gaat omtoveren naar een moderne woonkamer, dan wil je natuurlijk ook kiezen voor een compleet nieuwe vloer en niet voor de vloer die daar al jaren ligt en veel heeft moeten meemaken. Om bij te dragen aan jouw moderne woonkamer, dan wil je gaan voor een strak design. De kleur maakt niet zo heel erg veel uit. Wanneer je voor wat meer contrast wil zorgen, kun je kiezen voor een zwarte vloer of een witte vloer. Afhankelijk van de kleuren van jouw muren, meubels en decoraties.

Recommandé

Laissez un commentaire

fr_FRFrench