Home » Oud ijzer prijzen

Oud ijzer prijzen

door admin
0.5 mins lees
Oud ijzer prijzen

De oud ijzer prijzen veranderen net als die van goud en zilver per dag en soms wel meerdere keren per dag. Wat je ervoor kunt krijgen verschilt dus ook heel erg. Belangrijk is om het vooraf even op het internet te bekijken. Maar ook moet je beseffen dat niet alles 100% ijzer is. Hier zul je dan ook een andere prijs voor krijgen. Een bedrijf wat zijn ijzer direct kan afvoeren geeft er meer voor dan een bedrijf wat dit op moet slaan. Door het tijdelijk laten staan van het ijzer kan de waarde zakken of stijgen en dit is dan ook een risico wat ze incalculeren. Dat is ook de voornaamste reden dat er grote verschillen tussen de oud ijzer prijzen kunnen zijn.

Waar let je op bij oud ijzer prijzen?

Voor mensen die regelmatig oud ijzer willen afvoeren is niet alleen de prijs belangrijk. Een betrouwbare partner is immers belangrijker als hoge oud ijzer prijzen. Ook wil je natuurlijk niet te ver rijden om je oud ijzer weg te brengen. Dit is ook een afweging die word gemaakt want bij een minimaal aantal kg’s ga je geen 100 km omrijden. Ook is het belangrijk dat je weet of het oud ijzer goed gewogen word. Omdat alle bedrijven andere apparatuur hebben is het niet zomaar te zeggen dat het goed gewogen word. Vaak kun je op een weegbrug staan als je vol bent. Vervolgens ga je na het inleveren van het ijzer weer op de weegbrug en zo weten ze het aantal kilo’s wat er ingeleverd is. Daarnaast halen sommige bedrijven het aan huis op waardoor je flink bespaart op de benzine.

Waar oud ijzer inleveren ?

In de meeste steden en dorpen zijn er wel 1 of meerdere inleverpunten te vinden voor oud ijzer. Je let daarbij niet alleen op de oud ijzer prijzen maar ook op het totaalconcept. Zo kan het zijn wanneer jij regelmatig oud ijzer hebt dat ze het aan huis komen ophalen. Vaak word er dan een iets lagere prijs geboden maar je bespaart wel weer op benzine. Dit zorgt ervoor dat je onderaan de streep meer overhoud. 

Aandachtspunten

Ook zijn er veel signalen van onbetrouwbare wegingen waardoor mensen niet zomaar bij ieder bedrijf gaan aankloppen. Vaak word dit gegooid op het niet voldoen aan de eisen. Maar dit is slechts een tactiek van bedrijven om er minder voor te betalen. Soms kies je ook voor een inleverpunt met totaal service waar je gelijk de materialen die niet uit ijzer bestaan kunt afvoeren. Dit scheelt weer een ritje naar de milieu straat.

De betaling

Een snelle betaling is vaak doorslaggevend in de keuze voor een inlever punt. Je krijgt dan ook de echte oud ijzer prijzen die op dat moment gelden. Veel bedrijven proberen dit te rekken om op die manier een lagere prijs te bepalen. Vele klanten hebben dit niet door. Kies dus altijd een punt waar je het direct op je rekening of contant in je handen krijgt. Zo voorkom je misverstanden en oplichtingspraktijken. Veel handelaren maken een wekelijkse of maandelijkse route. Hierdoor kunnen ze het bij grote volumes aan huis komen ophalen. Zo bespaar je op je brandstofprijs en daarnaast ook veel tijd.

Aanbevolen

Laat een reactie achter

nl_NLDutch