Startseite " Tom de Wal en Frontrunners blazen geloof een nieuw leven in

Tom de Wal en Frontrunners blazen geloof een nieuw leven in

von admin
0,5 Min. lesen
Tom de Wal en Frontrunners blazen geloven een nieuw leven in

Tom de Wal en zijn vrouw Femke zijn in 2016 met Frontrunners gestart, nadat zij elkaar in de kerk ontmoet hebben. Tom heeft zijn weg naar het geloof gevonden tussen zijn 16e en 17e levensjaar. Voor Femke is geloven een grote rol in haar leven gaan spelen rond haar 17e jaar, toen zij had besloten om haar leven aan Jezus te wijden. Zij is op wonderbaarlijke wijze genezen van kanker en God heeft altijd op een zeer prominente wijze een rol gespeeld in haar leven. Tom de Wal en zijn vrouw hebben lange tijd activiteiten georganiseerd en geleid in het kader van het geloof. Ze zijn beiden jeugd- en Bijbelschoolleiders geweest bij dezelfde kerk. Later hebben zij tezamen Frontrunners opgericht. Frontrunners is een bediening onder leiding van Tom de Wal en zijn vrouw Femke die zich als doel heeft gesteld om een hele generatie kennis te laten maken met en enthousiast te maken voor het geloof, volledig in het teken van de waarden van Jezus. Meer concreet betekent dat dat Frontrunners allerlei activiteiten organiseert en een platform beheert waardoor er ontiegelijk veel mensen kennis kunnen maken en toegerust kunnen worden met de kennis die het geloof ons biedt.  

Een unieke methode, een uniek geloof

Frontrunners van Tom de Wal maakt op allerlei verschillende manieren gebruikt om de boodschap van God door te geven en te verspreiden. De drie belangrijkste werkwijzen zijn echter (i) offline diensten organiseren, (ii) boeken drukken en (iii) video’s maken die online gepost kunnen worden. De kern van al deze activiteiten, die van essentieel belang is voor de verspreiding van het woord van God, is dat ze toegankelijk en voor iedereen begrijpelijk en inspirerend moeten zijn. Tom de Wal heeft lange en geruime tijd als jeugdleider voor jeugdgroepen gesproken. Echter is hij in die tak van sport reeds een stuk actiever geworden en spreekt hij nu ongeveer tweehonderd keer per jaar. En die bijeenkomsten komen er in allerlei vormen. Soms is dat bij een bijbelschool, soms bij campagnes en soms ook bij conferenties. Hij doet dit zowel in het binnen- als buitenland. Hoewel er ontzettend veel vraag is voor Tom de Wal om te spreken bij aangelegenheden in het buitenland, voelt hij sterk dat God van hem vraagt dat hij zich vooral richt op de Nederlandse samenleving. 

Tom de Wal en de visie van Frontrunners

Het doel van Tom de Wal, zijn vrouw Femke en Frontrunners is om een generatie te zien ontstaan die volledig gericht is op het vertrouwen en geloof in de Heer. Ten behoeve van dit doel worden er dus vele activiteiten ondernomen. Tom de Wal heeft vier boeken geschreven die allemaal ingaan op het belang van het geloof in God. Hij neemt in zijn spreekbeurten sterk de rol van leraar aan waarbij hij zich bedient van een profetische houding. Hij geeft veel voorbeelden van de verwezenlijking van de almacht van God door het benoemen van wonderen en tekenen. Tijdens de bijeenkomsten die Tom de Wal met Frontrunners organiseert, zijn er ontzettend veel mensen die een spirituele doorbraak, een geestelijke bevrijding of zelfs genezing ervaren. Bij de georganiseerde bijeenkomsten speelt bidden een grote rol. Bidden is ontstaan doordat de discipelen van Jezus hem gevraagd hadden om ze dat te leren. Jezus leerde hen de essentiële les dat God al je gebeden ontzettend graag wil horen en dat je God niet moet zien als iemand die iets van je vraagt. 

Uitbouw van Frontrunners

Frontrunners groeit ontzettend hard. En daar is Tom de Wal maar wat trots op natuurlijk. Het is mooi dat zo ontzettend veel mensen zich aangetrokken voelen tot God. Waar de organisatie in de jaren 2016-2017 nog een kleine organisatie was die zich slechts bezighield met het opbouwen van een eigen gemeente, organiseert Tom de Wal met zijn Frontrunners nu ontzettend veel evenementen en conferenties door heel Europa. Ze zijn begonnen met een Bijbelschool en het werken met de jeugd. Daarna zijn er steeds meer activiteiten georganiseerd, die maar in omvang bleven toenemen door de stijgende populariteit. Bijbelschool.tv werd in het leven geroepen en steeds meer plekken werden aangedaan, ook in het buitenland. Tom de Wal kon zo steeds meer mensen in vaste dienst nemen die allemaal een belangrijk deel vormen van het werk van Frontrunners. Steeds meer middelen werden ingezet om de boodschap van God te verspreiden. De visie voor de toekomst draait om het idee om steeds meer (jonge) mensen kennis te laten maken met Jezus, het geloof en God. Er wordt zelfs gewerkt aan een vergunning voor een groot congrescentrum dat ruimte kan bieden aan meer dan 1250 mensen!

Empfohlen

Einen Kommentar hinterlassen

de_DEGerman