Home » Hoe kun je grote bestanden versturen?

Hoe kun je grote bestanden versturen?

door admin
0.5 mins lees
Grote bestanden versturen

Grote bestanden versturen is op veel manieren mogelijk. Neem bijvoorbeeld een Dropbox of OneDrive deze maken het delen van bestanden eenvoudig. Zo kun je overal ter wereld inloggen op deze diensten om bij je bestanden te kunnen. Maar ook voor het delen van bestanden met vrienden of collega’s is het een ideale oplossing. Je kunt ze namelijk direct vanuit de browser een link sturen waar het bestand staat. Zonder dat ze al jouw andere persoonlijke bestanden zien. Veilig bestanden versturen wat wil je nog meer? Eenmalig grote bestanden versturen kies dan voor een website die dit doet. Tot 8 GB kun je bij Dropsend 5 bestanden per maand versturen of tot 2 GB onbeperkt via WeTransfer.

Waarom wil je grote bestanden versturen?

Iedereen kent het wel die limieten die je hebt bij je email provider wanneer je grote bestanden wil versturen. Dit is uit veiligheidsoverwegingen ooit ingesteld maar wanneer je een album met foto’s wil delen dan kun je dit niet makkelijk doen. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor cloudiensten om gratis grote bestanden te versturen. Of wat dacht je van bedrijven die een handleiding over een bepaald apparaat moeten delen. Je collega gaat niet elke keer naar kantoor terugkomen. Daarom word dit ook vaak via die clouddiensten verstuurd. Maak wel altijd een aparte map zodat ze niet in je persoonlijke bestanden kunnen neuzen. Ook kun je via websites veilig jouw gegevens versturen afhankelijk van de grootte die ze hebben.

Waar kun je dit doen?

Op het internet zijn verschillende aanbieders te vinden voor grote bestanden versturen. Maar ook die hebben vaak een bepaalde limiet. Maar als je goed zoekt kun je deze bedrijven vaak wel vinden. Neem een Dropbox of OneDrive. Dit programma installeer je eenvoudig op 1 of meerdere computers. Zo heb je vanaf elke locatie toegang tot je bestanden. Wil je op afstand een collega toegang geven tot deze bestanden dan kan dit ook. Als je grote bestanden wilt versturen let dan wel op dat je collega niet de volledige rechten hierover krijgt. Want dan kunnen ze bestanden aanpassen of door je persoonlijke bestanden bladeren. Het advies is dan ook dat je een aparte map aanmaakt voor het delen van grote bestanden.

Grote bestanden versturen via WeTransfer

Het meeste gebruikte platform van Nederland is WeTranfser. Via deze aanbieder kun je veilig grote bestanden versturen tot 2 GB. Het heeft ook nog eens een gebruiksvriendelijke interface waardoor je het makkelijk kunt doen. Daarnaast kun je ook een persoonlijk bericht toevoegen voor de ontvanger. Zo weet hij ook van wie het afkomt en dat het geen spam is. De enige voorwaarden is wel dat de ontvanger het binnen 10 dagen moet downloaden. Dit om de veiligheid van jouw bestanden te garanderen. Ze worden daarna namelijk verwijderd van de server. Wil je meer versturen dan kan dat tegen betaling van een vast maand tarief. Zonder account kun je dit doen het enige wat je in hoeft te vullen is je email adres en dat van die ontvanger. Dit word eenmalig opgeslagen voor 10 dagen maar daarna krijg je ook geen vervelende reclame mails

Hoe kun je veilig bestanden versturen?

Met cloud diensten kun je grote bestanden veilig versturen. Maar er zijn ook andere diensten waarmee je dit zou kunnen doen. Zo kun je daar bijvoorbeeld wachtwoorden op zetten of berichten versleutelen. Zo weet je zeker dat het niet in de verkeerde handen komt. Maar let dan wel op dat de persoon die het wel moet kunnen lezen de juiste software of codes hiervoor heeft. Wanneer je veilig jouw gegevens wil versturen moet je ook altijd even op de algemene voorwaarden letten. Niet elke site gaat zo vertrouwelijk om met de gegevens als dat je denkt. Vaak teken je onbewust ervoor dat ze jou gepaste advertenties mogen laten zien op basis van de inhoud van je bestanden. Ook zijn er mogelijkheden tot 8 GB om gratis veilig grote bestanden te versturen. Je kunt er dan zelfs een beveiligingscode op zetten.

Dropsend gratis bestanden versturen

Bij Dropsend kun je tot 8 GB gratis grote bestanden versturen. Zij bewaren de gegevens van de bestanden maximaal 14 dagen. Ook is het een veilig platform want je kunt de bestanden beveiligen met een code. Het enige nadeel van deze dienst is dat je maar 5 bestanden per maand kunt versturen op gratis basis. 

Voorwaarden Dropsend

Het aanmaken van een volledig account is ook vereist bij deze aanbieder. Je kunt dus wel rekenen op reclame mails en dat is waarom veel mensen liever met WeTransfer versturen. Echter is het een hoog limiet van 8GB dus ideaal voor het sturen van mega grote foto albums of andere grote bestanden. Om een groter limiet of meer gegevens te kunnen versturen moet je een betaald account maken. De tarieven verschillen afhankelijk van jou wensen. Maar het fijne hieraan is dat niemand ze kan openen zonder de beveiligingscode in te voeren. Dit zorgt voor meer zekerheid!

Aanbevolen

Laat een reactie achter

nl_NLDutch