Home » Bitcoin koers

Bitcoin koers

door admin
0.5 mins lees
Bitcoin koers

De Bitcoin koers is de laatste jaren veel gestegen. Het bestaat al enige tijd maar sinds 2012 is de waarde echt gaan stijgen. Net als andere beleggingen kun je de Bitcoin koers live volgen. In 2018 heeft de Bitcoin koers voor het eerst een grote stijging gemaakt. Halverwege het jaar ging de waarde weer omlaag. In 2019 zakte het zelfs tot een dieptepunt.. Maar in 2020 stabiliseerde het weer. Ook zien we dat de corona crisis een positieve invloed heeft gehad op de beurs. De waarde is vanaf halverwege 2021 alleen maar aan het stijgen geweest. De allerhoogste stand die de Bitcoin heeft gehad is €53981,84. Op dit moment is de waarde weer aan het zakken waardoor het aandeel rond de €45.000 schommelt.

Het ontstaan van de Bitcoin

In 2009 is de digitale munt voor het eerst op de markt gekomen. Het blockchain concept werd al in 1998 geschreven maar om de juiste software hiervoor te vinden hebben ze 10 jaar nodig gehad./
Het is openbaar verkrijgbaar maar na de verkoop van 21 miljoen munten is de max wel bereikt.
Steeds meer banken en bedrijven maken het mogelijk om te betalen met de Bitcoin. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld een auto of huis kan kopen met deze digitale munt. Criminelen maken ook graag gebruik van de digitale munt. De Bitcoin koers is over de jaren heen stabiel gestegen. Maar in de live Bitcoin koers van het tweede kwartaal 2021 zien we wel een lichte daling van de munt.

Live Bitcoin koers volgen

Je kunt op verschillende websites de live Bitcoin koers volgen. Een tussenkomst van een belleger is niet nodig om deze munt te kopen. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je het advies dan ook mist. Zij volgen de Bitcoin koers namelijk al jaren op de voet en weten dus precies wanneer het juiste moment van handelen is. Als je toch kiest voor het aankopen van een Bitcoin kan je het beste kiezen voor een bedrijf wat al op het handelsplatform actief is. Je hebt namelijk dan geen omkijken maar moeilijke codes of wallets maar je gaat juist eenvoudig belleggen net als dat je iets zou kopen in de winkel.

Handel in cryptovaluta

Wanneer je gaat handelen in crypto valuta zoals Bitcoin dan is het verstandig om de live koers eerst een tijdje te volgen of de statistieken uit het verleden te raadplegen. Je kan ook handelen met een zogenaamde hefboom trading dan kun je namelijk meer winst maken maar het risico ligt ook op de loer voor meer verlies. Het word voornamelijk gebruikt door mensen die maar tijdelijk willen handelen. Ze kunnen zo het rendement in korte tijd verhogen maar het risico is wel dat het rendement ook in kan zakken. Beleggen is net als gokken je moet er maar net geluk mee hebben.

Profiteren van de Bitcoin koers

Als je in crypto valuta gaat handelen dan doe je dit met het oog op veel winst maken. Een slimme manier om te profiteren van een sterke koersdaling of stijging is het handelen bij een booker. Je kunt dan handelen  met zogenaamde crypto valuta paren waardoor je veel winst maar ook veel verlies kunt maken. Vanwege de hefboom werking profiteer je van iedere stijging. Elke euro is er dus een.
Sommige bookers maken ook gebruik van een demo rekening. Daarop kan je dan alvast oefenen met beleggen en zien wat de risico’s zijn als je gaat beleggen. Deze ervaring leert jou de kunsten van het vak. Ook kun je de bitcoin koers live gaan volgen om een idee te krijgen van de waarde.

Internationaal succes

De live Bitcoin koers word niet alleen in Nederland gevolgd . Maar liefst 64% van de mensen in Amerika blijkt geïnteresseerd te zijn in de Bitcoin. We hebben het dan over een onderzoek wat gedaan is onder volwassenen. 21,2 miljoen Amerikaanse hebben al belegd in de Bitcoin. De verwachting zijn dat binnen 4 jaar dit aantal gaat verdubbelen. Slechts een kwart van bellegers is een vrouw en daar gaan ze dan nu ook de focus op leggen. Dit is geen slecht cijfer want normaliter is dit percentage vele malen lager omdat vrouwen in Amerika nu eenmaal niet veel investeren. Maar tijden veranderen  niet alleen in Amerika maar ook wereldwijd.

Aanbevolen

Laat een reactie achter

nl_NLDutch