Home » Wat is een houten horloge?

Wat is een houten horloge?

door admin
0.5 mins lees
Houten horloge

Een houten horloge kan door zowel man als vrouw zorgen voor een stoere uitstraling. Van de meest horloges zijn er weinig gemaakt waardoor je een uniek design in handen hebt. Het natuurlijk geproduceerde product heeft ook een charme waardoor je er meteen verliefd op word. Door de structuur te vergelijken tussen twee horloges zie je meteen dat het niet dezelfde soorten zijn. Je hebt namelijk te maken met nerven en vervagingen waardoor er eigenlijk van elk model maar 1 identieke soort is. Maar het grootste voordeel is dat hout bij ieder kledingstuk past.

Historie houten horloge

Als we terugkijken in de geschiedenis dan was een houten horloge alleen voor mensen van rijke komaf of mensen van adel. Later is dit veranderd en kwamen er door massa productie ook betaalbaardere horloges. Hout is namelijk goedkoper om mee te werken als ijzer en daarnaast ook makkelijker te vormen. De houten horloge produceren ze meestal in Zwitserland en het zwarte woud. Vooral tijdens de winter is de productie hier hoog. Nu worden ze dag en nacht gemaakt maar voorheen konden landbouwers alleen helpen in de winter met de productie.

Houten horloge verkopen

Houten horloge verkopen doe je niet zomaar. Dit doe je waarschijnlijk omdat je hem niet meer draagt. Bedenk bij de verkoop van je horloge goed na over de prijs. Je hebt meestal te maken met een uniek design wat niet veel gemaakt word. Daarnaast is hout duurzaam gemaakt waardoor het ook een duurzame keuze is. Ook dit mag je in de prijs nemen. Ook de materiaal keuze is belangrijk want er zijn vele soorten hout. Doe het stukje ambacht niet zomaar weg want je kunt er spijt van krijgen. Het zou dus beter zijn dat je hem weggeeft aan een goede vriend of iemand in de familie. Spijt komt laat en op die manier kan je er dus toch nog regelmatig van genieten.

Waarom mensen kiezen voor een houten horloge

Vooral heren kiezen voor een houten horloge heren. Dit komt omdat ze graag een stoere uitstraling hebben. Maar ook dames zijn steeds meer te porren voor deze populaire horloge soort. Het is ook een product wat niet altijd hetzelfde is in ieder model kun je verschillen zien in de structuur. Zo weet je dat je een uniek horloge hebt wat bij jouw persoonlijkheid of kledingstijl past. Daarnaast zijn er ook mesen die allergisch zijn voor metalen. Dan is een houten horloge de oplossing om toch bij de tijd te blijven. Het gewicht van hout is ook vele malen lichter waardoor je het nauwelijks voelt dat je een horloge draagt.

Waarvan word het gemaakt en waarom is het zo populair?

Een houten horloge kan geproduceerd zijn van ebbehout, esdoornhout of eikenhout.
Deze houten soorten hebben een unieke structuur waardoor ieder horloge toch verschillend blijft. Op de wijzerplaat na is een houten horloge helemaal van duurzaam hout gemaakt. Het geeft een bijzondere, stoere en natuurlijk uitstraling. Een nieuwe hout soort die tegenwoordig in opmars is heet bamboo. Hier moet je liefhebber van zijn maar het is ook weer een uniek duurzaam product. En als laatste het gewicht is vele malen lichter dan bij een stalen of metalen horloge. Je voelt dus praktisch niet dat je een horloge draagt.

Duurzaamheid houten horloge

In tegenstelling tot andere producten maken ze een houten horloge alleen gemaakt van duurzaam gekapt hout. Dit betekend dus dat het hout wat gekapt is bij een boom die ziek is of dat er een boom her plant is. Het verschilt wel per aanbieder of ze het duurzaam produceren maar vaak voeren ze wel een tegenprestatie. Denk dan aan een donatie of een percentage van het aankoopbedrag word gebruikt voor het planten van nieuwe bomen. Het verwerken van hout in producten is niet alleen voordeliger maar zorgt ook voor een grote co2 verlaging. En je hebt natuurlijk een uniek product inhouden door de verschillende structuren die in hout verwerkt zijn. Geen een horloge lijkt op elkaar!

Voordelen

Een van de voordelen van een houten horloge is dat het bij iedere kledingstijl past. Of je nu een strak pak draagt of een stoere tanktop het matcht met bijna elke kleur. Het word geproduceerd met het duurzaamste hout waarin elk horloge dus een andere structuur heeft. Als een ander hetzelfde horloge koopt kun je toch nog de verschillen zien. De zwaarte van de horloge is heel minimaal waardoor je amper voelt dat je hem omhebt. Vaak voelt het 2 tot 5 keer zo licht als een stalen horloge. Een houten horloge is een product wat vroeger alleen door adel gedragen werd. Echter zijn tijden veranderd en kan iedereen dit nu betalen. Dit komt doordat er meer massa en vraag is en er dus ook meer productie kan plaatsvinden.

Aanbevolen

Laat een reactie achter

nl_NLDutch